• Пт. Апр 19th, 2024

World Of Man Dreams

Мужской журнал

Страхування «Зелена карта» обов’язкове для автомобілів, що виїжджають за кордон

Июл 9, 2021

З настанням літа і відпусток більшість українців планують провести час за кордоном, при цьому відправившись туди на власному автомобілі. Це можуть бути екскурсійні поїздки, подорожі разом з сім’єю, відпочинок на морі або поїздки в гості до далеких родичів.

В будь-якому випадку, для того, щоб мати можливість перетнути кордон безперешкодно, знадобиться оформити страхування «Зелена карта». Потрібно пам’ятати, що оформити грін карту на автомобіль необхідно до вчинення поїздки в страховій компанії і зробити це не вийде за кордоном, так як без неї машина не зможе перетнути кордон.

Як працює «Зелена карта»

Страхування «Зелена Карта» страхує власника від відповідальності в разі дорожньо-транспортних пригод та травмуванні людей за кордоном. Вона працює у всіх країнах-учасницях договору. Є можливість придбання карти як Європа + СНД, так і окремо для СНД, яка коштує дешевше.
Реєстрація «Зеленої карти» виконується для конкретного автомобіля і на ньому можна буде перетинати кордон необмежену кількість разів до закінчення часу договору. Тобто, кожен раз оформляти її не доведеться.
Якщо відбувається ДТП, водій діє відповідно до встановленої процедури, а виплати постраждалій стороні буде гарантувати страхова компанія.
Варто відзначити і те, що оформити Зелену Карту можливо тільки для автомобілів з українською реєстрацією. Авто з європейськими номерами повинні оформляти страховку в країні, де зареєстрований автомобіль.

Як оформити зелену карту для автомобіля

Оформити Зелену карту можна онлайн, заповнивши форму і сплативши її вартість. Сума страховки залежить від терміну, на який вона оформляється — чим довше, тим дорожче. Також на ціну впливає і тип транспортного засобу — мотоцикл, легковий автомобіль, автобус, вантажний автомобіль, причіп.
 У зазначеній формі доведеться вказати такі дані як:
  • Контактні дані;
  • Інформація про страхувальника;
  • Інформація про транспортний засіб.
При бажанні можна додати приметкой про замовлення, а також вибрати чи ні розширений варіант GREEN CARD +.
Copyright © 2016-2023. Все права защищены. Копирование материалов с сайта разрешено с указанием активной ссылки.