• Ср. Апр 24th, 2024

World Of Man Dreams

Мужской журнал

Навіщо потрібні гальмівні диски?

тормозные диски

Гальмівна система транспортного засобу виконує доволі важливу функцію. Вся справа у тому, що вона дозволяє у необхідний момент повністю зупинити автомобіль, та тим самим попередити ймовірність виникнення аварійної ситуації. Саме тому можна сміливо казати про те, що гальма у машині підвищують безпеку на дорозі, але лише у тому випадку, якщо знаходяться у справному стані.

Безумовно, така система складається із великої кількості компонентів, кожен із яких виконує свої особливі функції. При цьому вихід із ладу навіть незначної деталі здатен спричинити катастрофічні наслідки. Однак особливої уваги заслуговують гальмівні диски, які виконують поставлені задачі довше, ніж колодки. А ось що стосується ситуацій, при яких автомобіль постійно піддається інтенсивному гальмуванню, зношені диски можуть навіть розвалитися.

тормозные диски
Далеко не всі автомобілісти володіють інформацією про терміни заміни гальмівних дисків. Саме тому тут необхідно ознайомитися із інструкцією щодо експлуатації транспортного засобу, у якій виробник дає чіткі поради із цього приводу. При цьому частіше за все такі деталі мають мінятися кожні 15000км пробігу, якщо справа йде про спортивний стиль їзди. Якщо ви віддаєте перевагу плавному та розміреному пересуванню, тоді гальмівні диски можуть відмінно виконувати поставлені задачі на протязі 100000км пробігу. Таким чином не доводиться постійно витрачати кошти на покупку нових запчастин.

Крім цього хочеться сказати, що термін придатності таких деталей залежить не лише від марки машини, але й від якості самих запчастин та умов їх експлуатації. Для впевненості у тому, що гальмівні диски знаходяться у належному стані, необхідно усього лише виміряти їх товщину за допомогою відповідного інструменту.

Встановлювати нові диски рекомендується лише у тому випадку, якщо товщина заводських деталей менше 2мм від встановленого номінального показника.

Як розпізнати несправність гальмівних дисків?

тормозные диски
Насправді при виникненні будь-якої неполадки, автомобіліст тут же зіштовхнеться із відповідними ознаками. Наприклад, машину може вести у бік під час гальмування, або при необхідності зупинки кермове колесо видає биття. Зниження ефективності функціонування гальмі у цілому також свідчить про неполадки із дисками. Ще однією ознакою вважається збільшення гальмівного шляху, а також блокування коліс.

Для того щоб розібратися із основною причиною виникнення несправності, необхідно виконати візуальний огляд дисків на наявність пошкоджень. Частіше за все тут доводиться зіштовхуватися із тріщинами, глибокими канавками та іншими моментами.

Copyright © 2016-2023. Все права защищены. Копирование материалов с сайта разрешено с указанием активной ссылки.