• Ср. Апр 24th, 2024

World Of Man Dreams

Мужской журнал

Ознаки того, що бухгалтер обманює вас: методи розв’язання проблеми

Бухгалтер – це один з найважливіших членів команди у кожній компанії, адже від нього залежить вся звітність організації, виплата заробітних плат працівникам та «обличчя» фірми перед податковою. Проте, часто результат роботи є невтішним і причиною може бути невідповідальне ставлення до роботи зі сторони бухгалтера. Як зрозуміти, що ваш бухгалтер обманює вас? Компанія MCG підготувала декілька порад.

Якщо ваш бухгалтер часто повторює такі фрази, то слід замислитись над подальшою співпрацею з цією особою.

  1.     «Не встигаю»

У кожній роботі бувають періоди, коли кількість завдань перевищує фізичні можливості: хвороба або звільнення працівника, технічні розлади, зміни у законодавстві та тому подібне. У таких випадках керівництво знає, що на плечі конкретного працівника «впало» багато роботи, тому додаткових запитань не виникає. Проте, якщо ваш бухгалтер регулярно повторює цю фразу, то слід замислитися. Це може свідчити про несумлінне виконання обов’язків або недостатню кількість працівників.

Що робити?

Запровадьте щоденну звітність для бухгалтерів і оцініть різницю виконання завдань серед всіх працівників. Якщо особа, яка повторює фразу «не встигаю», виконує набагато менше роботи, то це означатиме, що вас намагаються обманути. Рекомендуємо знайти у штат людину, яка буде сумлінно ставитися до поставлених завдань і не порушуватиме дедлайнів.

Інша справа – це аутсорсингові компанії, які мають великий обсяг роботи і можуть не так швидко виконувати поставлені завдання. Проте, протермінування у роботі неможливе і може супроводжуватися штрафними санкціями.

  1.     « У всьому винна програма»

Це фраза, яка свідчить про непрофесіоналізм вашого члена команди. Звісно, що розробники бухгалтерських програм не можуть передбачити всі можливі ситуації та проблеми. Тому, що програма – спосіб швидкого та автоматизованого розрахунку, з подальшим зберіганням даних. Якщо ж дані будуть некоректними, то програма не зможе виправити їх. Слід просто попрощатися з таким працівником.

  1.     «Не варто цього робити»

Будь-який бізнес має місце для ризику і якщо ваш бухгалтер, на прохання провести аналіз ризиків, відповідає, що цього робити не варто – то слід дослухатися. Але якщо це відбувається регулярно – це може означати, що працівник не хоче ризикувати і не вміє шукати альтернативи. У бізнесі немає «неправильних» кроків, якщо все здійснено у рамках закону. Можливо, працівник недостатньо компетентний і через це страждає ваша фірма. Зверніться до незалежного консультанта та впевніться і словах бухгалтера своєї організації.

Корисні поради:

  • Забезпечте своїм працівникам гідну оплату праці і тоді будете впевненими у їхній чесності та відкинете ризик шахрайства та крадіжок на фірмі.
  • Оберіть аудиторську фірму, яка здійснюватиме перевірку розподілення та виплати коштів, а також звітності у вашій компанії. Це мінімізує ризик привласнення коштів вашими працівниками.

Дотримуйтеся порад і будьте спокійними, що ваш бізнес у надійних руках!

Copyright © 2016-2023. Все права защищены. Копирование материалов с сайта разрешено с указанием активной ссылки.