• Чт. Апр 25th, 2024

World Of Man Dreams

Мужской журнал

Як провести рефінансування кредитного боргу

перекредитование

Процедура рефінансування кредитного боргу вже давно стала досить популярною серед клієнтів сфери банківського кредитування. Вона передбачає переоформлення кредиту в інший банківської організації для погашення старого кредитного боргу з менш вигідними умовами кредитного договору. Дуже популярним є перекредитування мікрозаймів і переведення їх в інші мікрофінансові компанії. Як же провести таку процедуру?

Як провести процедуру рефінансування боргу?

Для проведення такої процедури необхідно буде спочатку визначитися з банком-кредитором або МФО, де буде відбуватися процедура оформлення кредитного договору. Знайти такий банк можна в інтернеті або ж просто відвідавши кілька відділень великих організацій — як правило, проблем з пошуком не виникає, так як така пропозиція є досить поширеною.

Після вибору банку-кредитора необхідно буде зібрати всі документи і довідки, які можуть знадобитися для оформлення кредитного договору, а також узгодити всі тонкощі з кредитором першої банківської організації. Якщо в кредитному договорі не прописано, що проведення такої процедури обмежується, то банк не має права заборонити погашення кредитного боргу за допомогою засобів іншої банківської організації.

Далі при оформленні нового кредиту в графі «спосіб отримання кредиту» кредитні реквізити вже наявного боргу, саме туди і будуть спрямовані кошти після підписання всіх документів. Зазначення реквізитів банківської організації є обов’язковою умовою при проведенні процедури рефінансування кредитного боргу.

Які складнощі і особливості у нового кредиту?

Основною особливістю і величезною перевагою нового кредитного договору будуть вигідніші умови кредитування і досить тривалі терміни дії кредитного договору, внаслідок чого фінансове навантаження на позичальника буде мінімальною. Варто зазначити, що умови кредитування хоч і будуть вигідними, не варто очікувати, що переплата буде мінімальною — переплатити за новим кредитом все одно доведеться, так як для банку видача кредиту ненадійному особі є досить ризикованою процедурою.

При оформленні кредитного договору може виникнути складність з твором процедури закриття старого кредиту, так як за час оформлення нового сума боргу може дещо збільшитися, внаслідок чого він буде погашений в повному обсязі — цей момент важливо максимально проконтролювати.

Copyright © 2016-2023. Все права защищены. Копирование материалов с сайта разрешено с указанием активной ссылки.